Energiansäästö tukemassa taloudellista hyvinvointia

Säästöpankin brändikuva.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut energian saatavuuteen ja nostanut energian hintaa. Suomi ja koko Eurooppa etsivät nyt keinoja energiansäästöön ja samalla fossiilisista energialähteistä irtautumiseen jo ennen vuotta 2030. Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia ja Motiva ovat käynnistäneet yhteistyössä energiansäästöviikolla 10.10.2022 alkaneen Astetta alemmas -kampanjan haastaakseen suomalaiset mukaan energiansäästöön. Tulevana talvena sähkön ja lämmityksen kustannukset tulevat olemaan poikkeuksellisen korkealla. Sähköstä voi olla ajoittain jopa pulaa Suomessa.

Säästöpankkiryhmä haluaa tukea asiakkaidensa taloudellista hyvinvointia ja mahdollistaa heille paremman elämän. Energiansäästäminen tukee paitsi ympäristöä, myös taloudellista hyvinvointia kuten arjen laskuista selviämistä. Säästöpankkiryhmä osallistuu energiansäästöön tähtäävään Astetta alemmas -kampanjaan. Haluamme näin kannustaa toimipisteitämme sekä sidosryhmiämme mukaan yhteisiin energiansäästötalkoisiin ja jakaa energiansäästövinkkejä.

Astetta Alemmas -kampanjan keskiössä on arjen tekoja, joista on helppo aloittaa, esimerkiksi:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa

Lue lisää energiansäästövinkkejä omakotitaloille, taloyhtiöille ja yrityksille.

Energiansäästö Säästöpankkiryhmässä

Säästöpankkiryhmän päätoimipisteen osalta tehostetaan tulevaisuudessa mm. tilojen käyttöä ja selvitetään kiinteistönomistajan kanssa valikoituja energiansäästötoimenpiteitä. Lisäksi esimerkiksi Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa, Närpiön Säästöpankki Oy:ssä, Someron Säästöpankissa ja Avain Säästöpankissa on toteutettu ja suunniteltu erilaisia energiansäästötoimenpiteitä liittyen esimerkiksi lämmitykseen, ilmanvaihtoon, valaistukseen, vedenkulutukseen, automaatioon, mainosvalojen käytön vähentämiseen ja laitteiden energiatehokkuuteen. Myös osassa Säästöpankkiryhmän toimipisteitä hyödynnetään esimerkiksi aurinkopaneeleita.

Säästöpankkiryhmä on päättänyt käynnistää myös toimipisteiden ekotehokkuutta tukevan WWF Green Office -ympäristöjärjestelmän kehittämisen: Syksyllä 2022 mukaan lähtee 1. vaiheessa päätoimipisteemme ja 7 muuta toimipistettä. Järjestelmä on käytännönläheinen tapa kehittää oman toiminnan ekotehokkuutta, kuten energiansäästöä suunnittelemalla ja toteuttamalla toimenpiteitä yhdessä.

Lue lisää vastuullisuudestamme.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista