Varainhoidon markkinakatsaus

Missä markkinoilla mennään juuri nyt? Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus analysoi talouden tilannetta kokonaisuutena. Analyyseista ja markkinakatsauksen koostamisesta vastaavat Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajat.
Säästöpankin brändikuva.

Pääkirjoitus: Globaali talous osoittaa piristymisen merkkejä (markkinakatsaus 5/2024)

Osakemarkkinat: Viivästyvät koronlaskut ovat uhka lyhyen aikavälin osakekehitykselle (markkinakatsaus 5/2024)

Korkomarkkinat: Markkinan hinnoittelu näyttää alle 3 koronlaskua vuoden loppuun mennessä (markkinakatsaus 5/2024)

Toukokuun varainhoidon markkinakatsaus

"Kansainvälinen valuuttarahasto IMF päivitti huhtikuussa maailmantalouden kasvuennusteensa. Heidän arvionsa mukaan maailmantalous kasvaa tänä vuonna 3,2 %, eli samaa tahtia kuin viime vuonna. Ennustetta nostettiin hieman edelliskerrasta. Tämä tarkoittaisi hieman pitkän aikavälin keskitasoa matalampaa kasvua."

Henna Mikkonen, Säästöpankkiryhmän pääekonomisti

Varainhoidon markkinakatsauksen teemat

Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus antaa kokonaiskuvan markkinoista eri kulmilta tarkasteltuna.

Kuukausittain julkaistavat markkinaraportit sisältävät vakioteemat. Varainhoidon viikkoraportit voivat keskittyä myös vain osaan teemoista.

1. Yleinen taloustilanne

Miltä maailman taloustilanne näyttää tällä hetkellä ja mihin se on menossa? Mitkä ovat talouden suuret trendit ja määrittävimmät tapahtumat? Entä millaisia yleisiä riskejä on näkyvissä? Markkinakatsaus alkaa yleiskatsauksella, joka summaa tiiviisti maailman talouden nykytilanteen.

2. Osakkeet

Mikä on osakemarkkinoiden tilanne nyt? Miten osakemarkkinoilla on mennyt ja millaista kehitystä on odotettavissa? Raportista voit tutustua osakemarkkinoiden nykytilanteeseen.

3. Korot

Miltä yleinen korkotilanne näyttää? Mitkä maat pärjäsivät korkomarkkinoilla ja missä tapahtui laskua? Miten lyhyet korot kehittyvät? Entä pitkät korot? Katsaus tiivistää myös korkomarkkinoiden viimeisimmät muutokset.

4. Ajankohtainen rahasto

Mikä rahasto on ajankohtainen juuri nyt? Säästöpankkien Varainhoito tekee ajankohtaisen noston Säästöpankin sijoitusrahastoista.

 

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta tai varainhoidonpalveluistamme? Ota yhteyttä.