Poolopaitainen mies miettii talousasioita.
check

Pääkirjoitus:Suomessa taantuma odotettua lievempi, globaalisti moni maa välttää taantuman (markkinakatsaus 2/2023)

check

Osakemarkkinat: Helmikuussa osakemarkkinoiden vahvin kehitys Euroopassa (markkinakatsaus 2/2023)

check

Korkomarkkinat: Korkohuippu siirtyi kauemmas (markkinakatsaus 2/2023)

Markkinakommentti 16.3.2023

Tilanne markkinoilla rauhoittui eilisen voimakkaan laskun jälkeen Sveitsin keskuspankin ilmoitettua olevansa valmis tarjoamaan Credit Suisselle likviditeettiä tilanteen niin vaatiessa.

Lue lisää aiheesta täältä.

Salkunhoidon kommentti liittyen tapahtumiin Yhdysvaltain pankkimarkkinoilla.

Silicon Valley Bank, SVB, on Piilaaksosta lähtöisin oleva pankki, joka on keskittynyt startup-yrityksiin. Se tarjoaa asiakkailleen talletus-, rahoitus- ja investointipankkipalveluita. Likviditeetinhallinta- ja neuvontapalvelut ovat keskiössä. Muutaman vuosineljänneksen ajan talletusvirta on ollut negatiivinen, jolloin paine myydä velkakirjoja on kasvanut. Ongelma on että, korkojen noustessa omistettujen velkakirjojen hinta on laskenut ja niitä on jouduttu myymään tappiolla. Tämä on heikentänyt SVB:n vakavaraisuutta. Tilannetta yritettiin korjata osakeannilla siinä kuitenkin onnistumatta. Pelästyneet tallettajat alkoivat vaatia rahojaan takaisin ja tilanne on eskaloitumassa talletuspaoksi. Perjantaina viranomaiset (FDIC – Federal Deposit Insurance Corporation) ottivat pankin haltuun. Tällä hetkellä ei ole merkkejä siitä, että tästä syntyisi laajempi ongelma. Yleisesti ottaen pankkisektorin vakavaraisuus ja likviditeettitilanne on hyvä. Seuraamme tilannetta ja olemme valmiita toimimaan tilanteen niin vaatiessa. Toistaiseksi emme näe syytä muuttaa näkemystämme.

Helmikuun varainhoidon markkinakatsaus

"Globaali talouskasvu on hidastumassa. IMF:n tammikuisen ennusteen mukaan maailmantalous kasvaa kuluvana vuonna 2,9 %. Se tarkoittaa keskimääräistä vaisumpaa kasvua. Tätä voidaan pitää kuitenkin vallitsevassa ympäristössä hyvänä uutisena. Vielä viime vuoden loppupuolella vallitsi vahva näkemys siitä, että maailmantalous on ajautumassa taantumaan. Alkuvuoden aikana sen sijaan on vahvistunut näkemys, että pahimmat pelot eivät ole toteutumassa ja taantumaltakin voidaan välttyä monissa maissa."

Henna Mikkonen, Säästöpankkiryhmän pääekonomisti

Tilaa muistutus Varainhoidon markkinakatsauksen julkaisusta

Varainhoidon markkinakatsauksen teemat

Säästöpankin varainhoidon markkinakatsaus antaa kokonaiskuvan markkinoista eri kulmilta tarkasteltuna.

Kuukausittain julkaistavat markkinaraportit sisältävät vakioteemat. Varainhoidon viikkoraportit voivat keskittyä myös vain osaan teemoista.

1. Yleinen taloustilanne

Miltä maailman taloustilanne näyttää tällä hetkellä ja mihin se on menossa? Mitkä ovat talouden suuret trendit ja määrittävimmät tapahtumat? Entä millaisia yleisiä riskejä on näkyvissä? Markkinakatsaus alkaa yleiskatsauksella, joka summaa tiiviisti maailman talouden nykytilanteen.

2. Osakkeet

Mikä on osakemarkkinoiden tilanne nyt? Miten osakemarkkinoilla on mennyt ja millaista kehitystä on odotettavissa? Raportista voit tutustua osakemarkkinoiden nykytilanteeseen.

3. Korot

Miltä yleinen korkotilanne näyttää? Mitkä maat pärjäsivät korkomarkkinoilla ja missä tapahtui laskua? Miten lyhyet korot kehittyvät? Entä pitkät korot? Katsaus tiivistää myös korkomarkkinoiden viimeisimmät muutokset.

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta tai varainhoidonpalveluistamme? Ota yhteyttä.